marți, 4 decembrie 2012

1 SIM, 2 SIM-uri,..3 SIM-uri...chiar 4 SIM-uri

Cred ca am trecut cu totii prin aceasta problema: un numar de serviciu si unul personal sau chiar mai multe.Pana de curand, singura solutie pentru a avea acces permanent la aceste numere era...cate un telefon pentru fiecare numar. Este enervant sa iti incarci buzunarele cu 2 sau 3 telefoane.

Se pare ca unii producatori de telefoane s-au gandit sa rezolve aceasta problema si astfel, au aparut pe piata telefoanele dual-sim (Samsung, cred ca a fost primul producator cunoscut), adaptoare dual-sim si ulterior telefoane 3SIM (ex. LG A290) si chiar 4SIM (ex. TINNO KT04).

Cred ca toti am vazut telefoanele DUAL-SIM, dar 3SIM sau 4SIM, nu cred ca am avut multi ocazia sa le vedem. Asa ca, aveti mai jos cate un exemplu din fiecare:

3SIM
 

 
 
4SIM
 
 

 
 
Adaptor DUAL-SIM




Mai jos, putina terminologie (conform wikipedia.org) pe care s-ar putea sa o intalniti in timp ce cautati un telefon cu mai multe SIM-uri.
  • Pseudo-Dual - pentru confortul de a avea doua numere.Se foloseste un SIM cu doua numere de telefon (prin intermediul furnizorului de telefonie mobila; cred ca Vodafone oferea asa ceva)
  • Dual Sim Shift - telefon cu doua sloturi pentru 2 SIM-uri, dar doar unul dintre SIM-uri e activ si afisat pe ecran, utilizatorul putand comuta (din meniul telefonului) intre SIM-uri
  • Dual Sim Stand-by (DSS) - se pot instala 2 SIM-uri si se pot folosi ambele simultan, atata timp cat telefonul este in standby, fara a comuta intre ele. Puteti apela si sa fiti apelat pe oricare dintre ele in orice moment, in convorbire insa, este activ doar SIM-ul de pe care vorbiti; daca cineva va apeleaza pe celalalt SIM, va primi mesaj ca telefonul este inchis. Acesta este cel mai intalnit tip de telefoane DUAL-SIM
  • Dual Sim Active (DSA) - cele doua SIM-uri sunt active in permanenta, chiar si in timpul convorbirii. Daca vorbiti pe unul dintre SIM-uri, iar ce celalalt va apeleaza altcineva, va aparea ca apel in asteptare si puteti comuta intre apeluri. Aceste dispozitive au doua procesoare si puteti chiar sa sunati de pe unul pe celalalt.
  • Dual talk - posibilitatea de a vorbi cu 2 apelanti cu MSP (Mobile Service Providers) diferiti in acelasi timp (LG GX500; poza mai jos)
  • Dual Sim Dual Standby - ambele SIM-uri pot primi apel cat sunt in sandby, dar in timp ce se vorbeste pe unul, pe celalalt se primeste mesajul de telefon inchis. Daca pe unul dintre SIM-uri se face transfer de date (ex.3G), pe celalalt se pot primi in continuare apeluri.
  • Dual Sim Dual Call - ambele SIM-uri sunt active in standby. Daca pe un SIM se vorbeste, pe celalalt se pot primi in continuare apeluri (apare apel in asteptatre) si se poate comuta intre ele. Mai este intalnit ca Dual Sim Dual Active (DSDA). Aceasta este cea mai fericita tituatie pe care ti-o doresti. Cand unul dintre simuri face transfer de date (ex.3G), celalalt poate primi in continuare apeluri.

LG GX500
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu